Faceți căutări pe acest blog

vineri, 18 februarie 2011

Statiunea Ranca, Gorj

Intimplarea face ca in ultimele patru luni de zile sa ajung in aceasta statiune de nu mai putin de trei ori.
Statiune de munte, relativ tanara fata de celelalte din tara, Ranca atrage din ce in ce mai multi turisti pasionati de munte si de schi. Statiunea este situata la sud de Parang, cu legatura directa spre Novaci (18 km) – Targu Jiu, Valcea sau Craiova-la circa 2 h si 30 de minute. Drumul este asfaltat pana sus si pana in vara lui 2011 va fi complet refacut pana in cealalalta parte a Carpatilor, la Sebes. Drumul va purta numele de Transalpina.
Pozitia sa "strategica" face ca in fiecare weekend-mai ales iarna, statiunea sa fie arhiplina, uneori fiind chiar imposibil sa gasesti un loc de cazare.
Personal, am stat la o pensiune cu sase camere, numita "Dor de munte"-situata la intrarea in Ranca-langa partia pentru incepatori.
Peisajul este frumos, putin salbatic, chiar daca exista deja multe cabane si pensiuni-insa mai toate sunt construite in jurul partiilor de schi existente. Exista si o bisericuta veche din lemn in vechea Ranca.
Nu este la nivelul Austriei sau Germaniei, dar Ranca este o statiune tanara, in continua dezvoltare, accesibila ca preturi, cu mult tineret, cu partii si schiuri, cu sanius, cu atv-uri, cu multa veselie, cu gratare pana noaptea tarziu chiar si la -10 grade, cu pastravarie, cu un peisaj minunat... asta este ceea ce va poate oferi acest loc daca doriti sa il vizitati.
Pozele atasate cred ca sunt suficient de graitoare pentru a va indemna sa nu ocoliti Ranca, daca sunteti iubitori de munte.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu